Op afspraak

Maandag t/m vrijdag

Schalk Burgerstraat 140

1091 LM Amsterdam

+31 (0)20 6656655

info@alternatievediergeneeskunde.nl

Behandelingen voor paarden

Behandeling voor paarden

Het allerbelangrijkste voor het paard is dat hij zich lekker voelt en blij is. Een paard moet pijnvrij kunnen bewegen en de eigenaren moet met plezier kunnen samenwerken met het paard. Op die manier zorg je dat je paard gezond blijft.

Om het paard hierbij te helpen zetten we verschillende therapieën in zoals osteopathie, acupunctuur, fytotherapie, homeopathie en voedingsadviezen.

Het doel is dat zodat ze pijn- en blessurevrij zijn. Maar wij willen ook het bewustzijn onder paardeneigenaren helpen vergroten. Iedereen heeft veel liefde voor zijn paard en wil het beste voor zijn paard. Paarden zijn van oudsher echter meesters in het maskeren van pijn. Daarom is het zo ontzettend belangrijk je bewust te zijn van wat er zich afspeelt in het paardenlijf. Het is noodzakelijk je te verdiepen in de anatomie, biomechanica (beweging) en de subtiele pijnsignalen die een paard soms laat zien. Wij staan voor duurzame oplossingen, consulten en trainingen voor paardeneigenaren. LET OP! Afspraken maken voor de behandelingen van paarden doen wij uitsluitend telefonisch, dus niet via de website!

Het belang van behandeling voor paarden

Wanneer er klachten zijn, is het uiteraard belangrijk die te behandelen en dat we voorkomen dat er andere (kleinere of grotere) blessures ontstaan. Wij gaan echter verder dan alleen het behandelen van je paard en willen meer waarde bieden dan alleen het oplossen van problemen. Daarom worden binnen onze praktijk paarden veelvuldig ook op psychische/ emotionele problemen behandeld. Dit blijkt vaak een belangrijk aspect te zijn voor verbetering en genezing van het paard.

Soorten klachten

Een holistische behandeling is daarbij bij uitstek geschikt voor chronische aandoeningen en problemen waarbij geen duidelijke diagnose te stellen is. Je kunt hierbij denken aan:

Onze methodes

Een holistische denkwijze staat centraal

De basisgedachte achter Acupunctuur is energie. Als iets in de energie van het dier veranderd of loopt vast (blokkade) kan energie van buiten of een ontspoorde energie van binnen zijn/ gang gaan…

Verder lezen over Acupunctuur? Klik hier.

Het is een effectieve natuurlijke geneeswijze die het zelfgenezend vermogen van het dier stimuleert. In de homeopathie wordt ziekte gezien als een uitdrukking van onbalans bij het dier, veelal zich uitend op meerdere niveaus zoals het emotionele, mentale en/of lichamelijke…

Verder lezen over homeopathie? Klik hier.

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende…

Verder lezen over Orthomoluculair? Klik hier.

In deze therapie wordt gebruik gemaakt van een reactie op trillingen (vergelijkbaar met radio frequenties). Door deze op een energetisch niveau (het niveau van trillingen) te testen kunnen wij bijvoorbeeld zien door wat voor stoffen het dier ziek is geworden…

Verder lezen over Bioresonantie voor dieren? Klik hier.

Osteopathie is een therapie die zich o.a. richt zich op het opzoeken van en (voor zover mogelijk) herstellen van gewrichtsblokkades en bewegingsbeperkingen door middel van mobilisatie en zachte manipulatie…

Verder lezen over Osteopathie voor dieren? Klik hier.

Er bestaan veel technieken, soms op zichzelf staand, soms als onderdeel van een geneeswijze waarbij wervels en gewrichten gemanipuleerd worden. Voorbeelden hiervan zijn: osteopathie, craniosacraaltherapie, chiropractie en fysiotherapie. Naast manipulatie bestaan er ook heel veel massagetechnieken zoals bijvoorbeeld gebruikt in de ayurveda…

Verder lezen over manipulatie en massagetechnieken? Klik hier.

Wat anderen zeggen

Blije baasjes

Wij vinden het altijd leuk om te horen wat andere dierenliefhebbers hebben ervaren. Hier zie je een aantal reviews van anderen.

Betrokken en professionele therapeuten en dierenartsen in een praktijk met ontspannen warme sfeer. We zijn er met onze kat meerdere keren geweest en Caspar en het team hebben echt een verschil kunnen maken, dank!

De kat van Joris

Een top dierenarts die de kracht van alternatieve geneeskunde en regulier uitstekend combineert.

Ik ben al jaren zeer enthousiast over deze dierenarts praktijk!

De hond van Pascale

Nette uitleg, openhartig en daarmee daadkrachtig. Onze hond hersteld uitstekend van de ent-stof Rabies goede diagnose met dito medicatie.

Onze stuiterbal weer terug...

De hond van Adriaan

Prijzen voor een consult

Hieronder vind je de prijzen voor een consult bij ons.

Eerste consult

99
voor eerste consult
  •  

Vervolg consult

79
vanaf tweede consult
  •  

Wij zijn erkend door diverse verzekeraars. Vraag dit na bij je therapeut, kan verschillen in verband met verscheidene beroepsverenigingen.

Veelgestelde vragen

We geven ook wel telefonisch advies, maar het is – zeker bij een chronische aandoening – zinvol om het dier te zien. Er kan namelijk sprake zijn van onderliggende problemen zoals blokkades door bijvoorbeeld medicatie, narcose, blessures. Deze kunnen alleen “op de tafel” opgelost worden.

Nee, je kunt alleen een consult op afspraak maken.

Chinese kruiden
Houdt de aangegeven dosering aan. De beste manier de kruiden aan je dier te geven is:

  1. Maak er een soort thee van door de aangegeven dosering in een klein glaasje te doen en een klein beetje heet water toe te voegen
  2. Laat dit ongeveer 10 minuten staan
  3. Daarna kun je dit door het voer geven.

Voor de druppels geldt: geef  de druppel het liefste direct in de wang van je dier. Dit kun je doen door de druppel(s) op je vinger te doen en daarmee langs de lip te gaan. Lukt dit niet, dan kun je het op een klein hapje geven.

Homeopathie

Let erop dat je precies de voorgeschreven schud- (of tap-slagen) aanhoudt. Dat is van groot belang (dus niet meer of minder schudslagen).

De schudslagen moeten vóór elke toediening aangehouden worden. De middelen graag in de koelkast of in aluminiumfolie bewaren.

Tincturen (mixen)

Deze moeten altijd met een beetje water worden verdund voordat ze toegediend worden. Dit in verband met het vrij hoge alcoholgehalte.

Als er sprake is van een huid – en of darmprobleem of een (ander) ontstekingsbeeld (bv anaalklieren of oren), neem dan altijd het voer en de snoepjes mee. Daarnaast de medicatie die je eventueel geeft en het vaccinatieboekje.

De kosten voor een eerste consult bedragen € 99,00. Een vervolgafspraak  kost € 79,00.

Zie hiervoor onze klachtenpagina. Alle symptomen kunnen behandeld worden. Echter, wij hebben geen mogelijkheden voor operaties, echo’s of röntgenfoto’s. Hiervoor verwijzen wij je naar een specialist.

Ja, dat doen wij iedere woensdag.  Dit doen wij uitsluitend op afspraak.

Duur: ca. 1,5 uur

Na het afnemen van het druppeltje bloed zetten wij de test in, die inclusief aflezen, boekjes invullen en uitleg ongeveer 1,5 duurt.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om tijdens een consult te laten titeren. Meldt ook dit als je je afspraak maakt.

Consulten:

Maandag            van 9.00 – 17.00 uur (Annette de Vogel en Caspar Broekman)

dinsdag               gesloten

Woensdag          9.00 – 17.00 uur (Caspar Broekman)

Donderdag         9.00 – 17.00 uur (Caspar Broekman en Stephanie Peter van 11.00 – 17.00 uur)

Vrijdag                 11:00 – 17:00 (Stephanie Peter en Annette de Vogel)

Apotheek:         

Bestellen van kruiden of druppels kun je doen door te mailen naar bestelling@alternatievediergeneeskunde.nl. Je ontvangt hiervan een bevestiging en hoort wanneer de bestelling kan worden opgehaald of verzonden. Let op! Bestel ruim op tijd, het kan zijn dat er producten voor jou besteld moeten worden.

Wij adviseren een goede reguliere dierenarts in de buurt te zoeken. Daar kunt je  terecht bij spoedgevallen, voor operaties, bloedonderzoeken en dergelijke. Wij sturen indien gewenst een verslag van onze behandelingen naar jouw eigen reguliere dierenarts.

Afspraak maken?

Het dier staat centraal en u vergeten we ook niet.