Osteopathie voor dieren

Osteopathie therapie

Osteopathie is een therapie die zich o.a. richt zich op het opzoeken van en (voor zover mogelijk) herstellen van gewrichtsblokkades en bewegingsbeperkingen door middel van mobilisatie en zachte manipulatie.

Osteopathie voor paarden

Vooral voor paarden is het uiterst belangrijk is om de rug soepel te kunnen gebruiken in verband met de belasting van de rug door de ruiter en de te verrichten arbeid. “Gedragsproblemen” als steigeren en bokken zijn dikwijls een indicatie voor een blokkade van een of meerdere wervels. Ook verkorte passen, kreupelheden, hoofdschudden, moeite hebben met het inbuigen van de hals en diverse andere klachten kunnen een gevolg zijn van een wervelblokkade.

Wanneer osteopathie

De oorzaak van een wervelblokkade kan zeer divers zijn: vastliggen in stal, uitglijden/vallen, rij technische problemen, maar ook problemen met interne organen kunnen aanleiding geven tot pijn of een blokkade in de wervelkolom. Andersom kunnen interne problemen ook veroorzaakt worden door wervelblokkades.

Osteopathie voor andere dieren

Uiteraard is deze therapie ook goed inzetbaar voor andere dieren zoals honden, katten, konijnen en cavia s bij de meest uitlopende problemen als kreupelheden, stijve onderrug, wervels die vast zitten, de kaak die vast zit, nekproblemen, hernia’s enz.

Alles op een rij

Voordelen van osteopathie therapie

Voor het dier

Voor de eigenaar

Wat anderen zeggen

Blije baasjes

Wij vinden het altijd leuk om te horen wat andere dierenliefhebbers hebben ervaren. Hier zie je een aantal reviews van anderen.

Betrokken en professionele therapeuten en dierenartsen in een praktijk met ontspannen warme sfeer. We zijn er met onze kat meerdere keren geweest en Caspar en het team hebben echt een verschil kunnen maken, dank!

De kat van Joris

Een top dierenarts die de kracht van alternatieve geneeskunde en regulier uitstekend combineert.

Ik ben al jaren zeer enthousiast over deze dierenarts praktijk!

De hond van Pascale

Nette uitleg, openhartig en daarmee daadkrachtig. Onze hond hersteld uitstekend van de ent-stof Rabies goede diagnose met dito medicatie.

Onze stuiterbal weer terug...

De hond van Adriaan

Prijzen voor een consult

Hieronder vind je de prijzen voor een consult bij ons.

Eerste consult

99
voor eerste consult
 •  

Vervolg consult

79
vanaf tweede consult
 •  

Wij zijn erkend door diverse verzekeraars. Vraag dit na bij je therapeut, kan verschillen in verband met verscheidene beroepsverenigingen.

Veelgestelde vragen

We geven ook wel telefonisch advies, maar het is – zeker bij een chronische aandoening – zinvol om het dier te zien. Er kan namelijk sprake zijn van onderliggende problemen zoals blokkades door bijvoorbeeld medicatie, narcose, blessures. Deze kunnen alleen “op de tafel” opgelost worden.

Nee, je kunt alleen een consult op afspraak maken.

Chinese kruiden
Houdt de aangegeven dosering aan. De beste manier de kruiden aan je dier te geven is:

 1. Maak er een soort thee van door de aangegeven dosering in een klein glaasje te doen en een klein beetje heet water toe te voegen
 2. Laat dit ongeveer 10 minuten staan
 3. Daarna kun je dit door het voer geven.

Voor de druppels geldt: geef  de druppel het liefste direct in de wang van je dier. Dit kun je doen door de druppel(s) op je vinger te doen en daarmee langs de lip te gaan. Lukt dit niet, dan kun je het op een klein hapje geven.

Homeopathie

Let erop dat je precies de voorgeschreven schud- (of tap-slagen) aanhoudt. Dat is van groot belang (dus niet meer of minder schudslagen).

De schudslagen moeten vóór elke toediening aangehouden worden. De middelen graag in de koelkast of in aluminiumfolie bewaren.

Tincturen (mixen)

Deze moeten altijd met een beetje water worden verdund voordat ze toegediend worden. Dit in verband met het vrij hoge alcoholgehalte.

Als er sprake is van een huid – en of darmprobleem of een (ander) ontstekingsbeeld (bv anaalklieren of oren), neem dan altijd het voer en de snoepjes mee. Daarnaast de medicatie die je eventueel geeft en het vaccinatieboekje.

De kosten voor een eerste consult bedragen € 99,00. Een vervolgafspraak  kost € 79,00.

Zie hiervoor onze klachtenpagina. Alle symptomen kunnen behandeld worden. Echter, wij hebben geen mogelijkheden voor operaties, echo’s of röntgenfoto’s. Hiervoor verwijzen wij je naar een specialist.

Ja, dat doen wij iedere woensdag.  Dit doen wij uitsluitend op afspraak.

Duur: ca. 1,5 uur

Na het afnemen van het druppeltje bloed zetten wij de test in, die inclusief aflezen, boekjes invullen en uitleg ongeveer 1,5 duurt.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om tijdens een consult te laten titeren. Meldt ook dit als je je afspraak maakt.

Consulten:

Maandag            van 9.00 – 17.00 uur (Annette de Vogel en Caspar Broekman)

dinsdag               gesloten

Woensdag          9.00 – 17.00 uur (Caspar Broekman)

Donderdag         9.00 – 17.00 uur (Caspar Broekman en Stephanie Peter van 11.00 – 17.00 uur)

Vrijdag                 11:00 – 17:00 (Stephanie Peter en Annette de Vogel)

Apotheek:         

Bestellen van kruiden of druppels kun je doen door te mailen naar bestelling@alternatievediergeneeskunde.nl. Je ontvangt hiervan een bevestiging en hoort wanneer de bestelling kan worden opgehaald of verzonden. Let op! Bestel ruim op tijd, het kan zijn dat er producten voor jou besteld moeten worden.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft onze overheid verschillende maatregelen ingevoerd. De praktijk Alternatieve Diergeneeskunde doet er alles aan om de service zoals je die van ons gewend bent zoveel mogelijk op peil te houden. Hierbij staat echter de gezondheid van jou en onze medewerkers voorop.

Welke maatregelen nemen wij en vragen wij aan u?

 • Wij wijzen onze cliënten en medewerkers op de hygiënemaatregelen van het RIVM en de Rijksoverheid.
 • Wij vragen onze cliënten en medewerkers alert te zijn op symptomen, hoesten/kuchen, verkoudheid en/of koorts.
 • Wij vragen onze medewerkers niet naar het werk te komen bij hoesten/kuchen, verkoudheid, keelpijn en/of koorts, en beperken onze sociale contacten.
 • Binnen de wachtkamer s.v.p. niet naast elkaar zitten maar met afstand van minimaal 1.5 meter. Dit kan dan door tegenover elkaar te gaan zitten of wanneer de stoelen al bezet zijn, graag buiten wachten.
 • Mocht je liever niet komen, dan kun je ondanks de normale regel hierover afbellen en de afspraak zonder extra kosten verzetten.
 • Wanneer je je niet lekker voelt zoals verkouden, hoesten… met of zonder koorts, stellen wij het op prijs wanneer je de afspraak afzegt. Bij twijfel bel je eerst met de kliniek tel. 020-6656655.
 • Mocht je een consult echt nodig vinden, graag aan een ander je dier meegeven naar de praktijk.
 • We schudden geen handen, en wassen/desinfecteren onze handen als ook de behandeltafels zeer regelmatig.
 • Wij doen per direct geen visites meer aan huis.
 • Wij bekijken de situatie per dag, en passen de maatregelen indien nodig aan.

Zo denken we allemaal aan elkaars gezondheid. Dank je wel.

Afspraak maken?

Het dier staat centraal, en jou vergeten we ook niet.