Op afspraak

Maandag t/m vrijdag

Schalk Burgerstraat 140

1091 LM Amsterdam

+31 (0)20 6656655

info@alternatievediergeneeskunde.nl

Voeding voor paarden

Voedingsadviezen voor paarden

In de praktijk zien we dat veel paarden te weinig ruwvoer krijgen. Dit kan leiden tot grote problemen in het spijsverteringssysteem in met name het coecum. Hierin vindt de cellulose vertering plaats. Koliek uitingen komen dan ook vaak in het coecum voor of is onderdeel van de oorzaak. Is het microbioom, ofwel het bacterie leven in de darmen, niet in orde door te weinig ruwe celstof en te veel suikerhoudend voer, dan kunnen er allerlei problemen komen  als schimmelinfecties in de darm, onverklaarbare kreupelheden, scheeflopen, verzuring, gedragsproblemen, allergieën enz. Het belang van juiste voeding voor het paard is dan ook zeer groot en heeft invloed op de prestaties.

Bij het maken van de afspraak vragen wij jou om het voer dat jij geeft aan jouw dier erbij te houden tijdens de eerste behandeling. Het voer is een van de dingen waar naar wordt gekeken tijdens het onderzoek. Mocht er aanleiding toe zijn, dan kan worden getest of het voer dat jij geeft geschikt is voor jouw dier.

Het gaat hierbij niet om een kwalitatieve beoordeling van het voer, maar er wordt getest of het voer wel of niet geschikt is om te geven aan jouw dier; het is dus een individuele test. Soms kan het ook nodig zijn (bijvoorbeeld in een herstelperiode) om tijdelijk een ander voer te geven om daarmee de behandeling beter te kunnen ondersteunen.

Afspraak maken voor een consult

Naast de voeding kijken wij tijdens een consult van jouw paard ook naar andere omgevingsfactoren. Consulten van paarden vinden ook altijd plaats op locatie en kunnen dus NIET via de website ingepland worden. Tijdens een consult wordt jouw paard doorgemeten met de Lecher antenne en afhankelijk van de klachten behandeld met acupunctuur, Westerse of Chinese kruiden, voedingssupplementen, homeopathie, enz.

Maak hiervoor altijd telefonisch een afspraak. Dit kan op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op 020-6656655.

Voedingsadvies voor paarden?

Voor zowel vragen als advies kunt u altijd telefonisch contact opnemen. Indien u daar de voorkeur aan geeft, kunt u natuurlijk ook langskomen in het centrum. Het is wel prettig als u dan van te voren even opbelt.