Op afspraak

Maandag t/m vrijdag

Schalk Burgerstraat 140

1091 LM Amsterdam

+31 (0)20 6656655

info@alternatievediergeneeskunde.nl

Onze apotheek

Als pup of kitten wil je eigenlijk pas gaan vaccineren als de antistoffen ( maternale)  van de moeder uit het bloed verdwenen zijn. Deze maternale antistoffen verlaten uiteindelijk tussen de 6, en in enkel geval 28 weken het lichaam van de pup of kitten.

Dit controleer je in eerste instantie op het moment dat een pup of kitten gevaccineerd hoort te worden, van hieruit wordt er verder gekeken en dan nogmaals na 3 a 4 weken na een vaccinatie (meten is weten).

Uiteindelijk bij pup of kitten ook een jaar na de laatste vaccinatie om te kijken of de antistoffen nog in het bloed zitten. Dit omdat het eerste jaar van hond of kitten het immuunsysteem nog niet volgroeid is waardoor het instabiel kan zijn. Zo kunnen we afhankelijk van de waarde die we vinden, gedurende het leven van uw hond of kat een moment inplannen om de bescherming te controleren.

Op deze manier hoef je meestal heel weinig vaccinaties te herhalen en is uw dier toch beschermd.

Caspar Broekman
Caspar Broekman

Onze apotheek

Op de praktijk krijgen wij die vraag heel vaak. Of bijvoorbeeld: mijn hond, kat, paard is ziek geworden na de vaccinatie, moet ik dit nu elk jaar doen?

Titerbepaling: meten is weten

Met een druppel bloed kunnen wij nagaan of er voldoende antistoffen zijn tegen de meest gangbare ziekteverwekkers bij de hond en kat. Onze ervaring is dat de puppy- en kittenentingen niet altijd volledig aanslaan. Ook zien we na een goed begeleide vaccinatie dat deze veel langer, zelfs levenslang aantoonbare antistoffen in het bloed laten zien.

Bijwerkingen van vaccins

Als het goed is, wordt uw dier een beetje ziek van de vaccinatie en maakt zodoende antistoffen aan.

Sommige dieren die toch al gevoelig zijn, kunnen na de vaccinatie klachten ontwikkelen variërend van diarree, allergie tot gedragsproblemen. Wij gebruiken om die reden bij alle vaccinaties die we geven een begeleidend middel om de bijwerkingen te ontstoren.

Titerbepaling bij paarden

De praktijk is op dit moment aan het onderzoeken of er ook mogelijkheden zijn om paarden betrouwbaar te controleren op antistoffen. Dit is alleen mogelijk voor Tetanus bij paarden. Voor meer informatie lees hier alles over vaccinaties.

Caspar Broekman
Caspar Broekman

Wanneer moet ik vaccineren?

Alleen de chip en voor het buitenland de rabiës verplicht. Dus alle andere vaccinaties zijn niet verplicht. Je kan altijd checken bij  https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/ . Bij pensions gelden andere eisen. Een groeiend aantal pensions accepteertde titer in plaatst van de standaard herhaalde vaccinaties.

Daarnaast kan men wel een vaccinatie tegen kennelhoest en L4 eisen.

Nadelen titerbepaling

In het begin bent u misschien duurder uit door het bloedonderzoek. Op den duur zijn de kosten zeker niet hoger, omdat er vaak niet meer gevaccineerd hoeft te worden. Een ander nadeel is dat wij de L4 / leptospirose / ziekte van Weil niet kunnen testen. Die zou u blind wel of niet elk jaar kunnen geven.

Alles op een rij

Voordelen van homeopathische middelen

Voor het dier

Voor de eigenaar

Wat anderen zeggen

Blije baasjes.

Wij vinden het altijd leuk om te horen wat andere dierenliefhebbers hebben ervaren. Hier zie je een aantal reviews van anderen.

Betrokken en professionele therapeuten en dierenartsen in een praktijk met ontspannen warme sfeer. We zijn er met onze kat meerdere keren geweest en Caspar en het team hebben echt een verschil kunnen maken, dank!

De kat van Joris

Een top dierenarts die de kracht van alternatieve geneeskunde en regulier uitstekend combineert.

Ik ben al jaren zeer enthousiast over deze dierenarts praktijk!

De hond van Pascale

Nette uitleg, openhartig en daarmee daadkrachtig. Onze hond hersteld uitstekend van de ent-stof Rabies goede diagnose met dito medicatie.

Onze stuiterbal weer terug...

De hond van Adriaan