Orthomoleculaire therapie voor dieren
- Meer dan 15 jaar in het vak
- Natuurgeneeskundig oogpunt
- Fysieke, emotionele en mentale ondersteuning voor dier en mens
-
Adres
Schalk Burgerstraat 140, 1091 LM Amsterdam
Orthomoleculaire therapie
De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende.
In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. In de orthomoleculaire behandelwijze staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.
Orthomoleculaire therapie en voedingssupplementen
Wij leven in een vervuilde en stressvolle maatschappij. Daarom kan het nodig zijn, zowel met het doel ziekten te voorkomen als met het doel ziekten te behandelen, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen.
Voedingssupplementen zijn in feite tabletten, capsules of poeders die een hoog gehalte bevatten van stoffen die in geringere hoeveelheid ook in de voeding voorkomen. Dit kunnen zijn: vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren of enzymen, maar ook minder bekende groepen van stoffen zoals bijvoorbeeld de bioflavonoïden.
Alles op een rij
Voordelen van Orthomoleculaire therapie
Voor het dier
- Aanvullen van tekorten
- Verbetering van processen in lichaam door toediening van noodzakelijke stoffen zoals vitamines en mineralen
- Verbetering van het immuunsysteem
- Minder kans op diverse aandoeningen door tijdige toediening
Voor de eigenaar
- Volle aandacht voor mens, dier en de relatie
- Er wordt ruim de tijd genomen
- Er wordt ook gekeken naar de leefomgeving
- Geven advies gefocust op het zoveel mogelijk zelf op kunnen lossen
Wat anderen zeggen
Blije baasjes
Wij vinden het altijd leuk om te horen wat andere dierenliefhebbers hebben ervaren. Hier zie je een aantal reviews van anderen.
Betrokken en professionele therapeuten en dierenartsen in een praktijk met ontspannen warme sfeer. We zijn er met onze kat meerdere keren geweest en Caspar en het team hebben echt een verschil kunnen maken, dank!
De kat van Joris
Een top dierenarts die de kracht van alternatieve geneeskunde en regulier uitstekend combineert.
Ik ben al jaren zeer enthousiast over deze dierenarts praktijk!
De hond van Pascale
Nette uitleg, openhartig en daarmee daadkrachtig. Onze hond hersteld uitstekend van de ent-stof Rabies goede diagnose met dito medicatie.
Onze stuiterbal weer terug...
De hond van Adriaan
Prijzen voor een consult
Hieronder vind je de prijzen voor een consult bij ons.
Wij zijn erkend door diverse verzekeraars. Vraag dit na bij je therapeut, kan verschillen in verband met verscheidene beroepsverenigingen.
Veelgestelde vragen
We geven ook wel telefonisch advies, maar het is – zeker bij een chronische aandoening – zinvol om het dier te zien. Er kan namelijk sprake zijn van onderliggende problemen zoals blokkades door bijvoorbeeld medicatie, narcose, blessures. Deze kunnen alleen “op de tafel” opgelost worden.
Nee, je kunt alleen een consult op afspraak maken.
Chinese kruiden
Houdt de aangegeven dosering aan. De beste manier de kruiden aan je dier te geven is:
- Maak er een soort thee van door de aangegeven dosering in een klein glaasje te doen en een klein beetje heet water toe te voegen
- Laat dit ongeveer 10 minuten staan
- Daarna kun je dit door het voer geven.
Voor de druppels geldt: geef de druppel het liefste direct in de wang van je dier. Dit kun je doen door de druppel(s) op je vinger te doen en daarmee langs de lip te gaan. Lukt dit niet, dan kun je het op een klein hapje geven.
Homeopathie
Let erop dat je precies de voorgeschreven schud- (of tap-slagen) aanhoudt. Dat is van groot belang (dus niet meer of minder schudslagen).
De schudslagen moeten vóór elke toediening aangehouden worden. De middelen graag in de koelkast of in aluminiumfolie bewaren.
Tincturen (mixen)
Deze moeten altijd met een beetje water worden verdund voordat ze toegediend worden. Dit in verband met het vrij hoge alcoholgehalte.
Als er sprake is van een huid – en of darmprobleem of een (ander) ontstekingsbeeld (bv anaalklieren of oren), neem dan altijd het voer en de snoepjes mee. Daarnaast de medicatie die je eventueel geeft en het vaccinatieboekje.
De kosten voor een eerste consult bedragen € 99,00. Een vervolgafspraak kost € 79,00.
Zie hiervoor onze klachtenpagina. Alle symptomen kunnen behandeld worden. Echter, wij hebben geen mogelijkheden voor operaties, echo’s of röntgenfoto’s. Hiervoor verwijzen wij je naar een specialist.
Ja, dat doen wij iedere woensdag. Dit doen wij uitsluitend op afspraak.
Duur: ca. 1,5 uur
Na het afnemen van het druppeltje bloed zetten wij de test in, die inclusief aflezen, boekjes invullen en uitleg ongeveer 1,5 duurt.
Tevens bestaat er de mogelijkheid om tijdens een consult te laten titeren. Meldt ook dit als je je afspraak maakt.
Consulten:
Maandag van 9.00 – 17.00 uur (Annette de Vogel en Caspar Broekman)
dinsdag gesloten
Woensdag 9.00 – 17.00 uur (Caspar Broekman)
Donderdag 9.00 – 17.00 uur (Caspar Broekman en Stephanie Peter van 11.00 – 17.00 uur)
Vrijdag 11:00 – 17:00 (Stephanie Peter en Annette de Vogel)
Apotheek:
Bestellen van kruiden of druppels kun je doen door te mailen naar bestelling@alternatievediergeneeskunde.nl. Je ontvangt hiervan een bevestiging en hoort wanneer de bestelling kan worden opgehaald of verzonden. Let op! Bestel ruim op tijd, het kan zijn dat er producten voor jou besteld moeten worden.
Wij adviseren een goede reguliere dierenarts in de buurt te zoeken. Daar kunt je terecht bij spoedgevallen, voor operaties, bloedonderzoeken en dergelijke. Wij sturen indien gewenst een verslag van onze behandelingen naar jouw eigen reguliere dierenarts.
Afspraak maken?
Het dier staat centraal, en u vergeten we ook niet.