Op afspraak

Maandag t/m vrijdag

Schalk Burgerstraat 140

1091 LM Amsterdam

+31 (0)20 6656655

info@alternatievediergeneeskunde.nl

N I E U W S B R I E F

In deze nieuwsbrief (februari 2019): 

– wij zijn nu een CENTRUM 

– workshops EHBO m. homeopathie in Amsterdam en Den Haag 

– zwerfhondenproject Kapverdië 

– bijzonder geval …

Beste Nieuwsbrief-lezer, 

In de zomer van 2018 is de naam van ADA Alternatieve Diergeneeskunde Amsterdam veranderd  in Centrum Alternatieve Diergeneeskunde. 

Dit heeft veel teweeg gebracht! 

Naast dierenarts Caspar Broekman (Dierenarts, acupunctuur, Chinese kruiden) maken zowel Bianka vd Klomp, osteopaat (http://www.osteopathievdklomp.nl/) als ook Stephanie  Petervan https://dierenconsult.nl/ (Homeopathie, bioresonantie, fytotherapie en celzouten) deel uit  van het centrum. Niet te vergeten: onze steun en toeverlaat, onze vliegende Kiep, Hanneke Kap vd  Berg. 

Maar er is ook een nieuwtje! 

Sinds begin deze maand is er versterking gearriveerd: Annette de  

Vogel vanhttp://www.annettedevogel.nl/ is er elke maandag om katten en honden alternatief te  behandelen. Haar behandeling is te breed om hier allemaal op te nemen, dus neem de tijd om op  haar website te kijken. 

Wij zijn dus nu echt een CENTRUM! 

Hierbij staat interdisciplinaire samenwerking centraal. Onderaan de nieuwsbrief een klein voorbeeld.  Sommige mensen hebben het al gemerkt. Je komt niet alleen maar voor Caspar: Bianka, Stephanie en  in het verleden Eleonore kijken ook mee of hebben hun eigen patiënten. Er komen vaak “complexe”  gevallen naar het centrum, waarbij alleen prednison of antibiotica niet de oplossing is. In een aantal  gevallen kijken we dan samen, ieder vanuit zijn eigen discipline. 

Caspar: 

“Toen ik begon als dierenarts wist ik niet eens wat Ying en Yang was. Inmiddels ben ik erachter  gekomen dat een daadwerkelijke genezing verder gaat dan de grenzen van reguliere  diergeneeskunde. Ik heb die grenzen nog niet gevonden. “ 

Wat gebeurt er nog zoal:

KAAPVERDIË – project voor zwerfhonden 

In november is Caspar naar Kaapverdië geweest om gesprekken te voeren met de lokale  dierenartsen, overheid en gemeenschap. In die gesprekken is gesproken over het belang van een  andere en humane aanpak van de problemen met zwerfhonden op dit eiland. We zijn met open  armen ontvangen. Met dit project creëren we samen met de overheid en gemeenschap op een  positieve manier bewustwording over een humane omgang met (straat) honden middels educatie,  castratie en diergeneeskundige zorg. En in april is het zover! Dan gaat Caspar voor 2 weken naar Santo Antão voor de eerste castratie actie en het awareness- en educatie-programma.  De castraties worden samen met de lokale dierenartsen gedaan, zodat zij meer ervaring kunnen  opdoen en we gaan lokale vrijwilligers voor het project werven! 

Het is heel erg veel geregel, daar maar ook hier. Daar afspraken maken, toestemmingen regelen,  accommodatie, een locatie, hier een stichting oprichten, spullen verzamelen, dierenartsen vinden om mee te gaan, draaiboeken maken etcetera! Gelukkig ontvangen we heel erg veel steun en hulp van alle kanten. 

Maar nog meer steun kunnen we zeker gebruiken! 

Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan op facebook en like de pagina’s van het project: project een  hond een vriend / projeto um cão um amigo 

Wil je een donatie doen? Dan kan dat via de mogelijkheid die op deze facebook pagina staat. Of via  onderstaande link,  

betalingsverzoek:https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=lh7Km60J6lAu604Lk9jSlQtxE7XaRZZ0 

Verder in de planning? …. 

Er zullen weer EHBO cursussen voor dieren – met homeopathie worden aangeboden.

Dierhomeopaat Stephanie Peter (Dierenconsult Den Haag-Amsterdam) geeft weer haar workshop  “EHBO Homeopathie workshop voor dieren”.

Bij voldoende belangstelling geeft ze op een later tijdstip een tweede workshop. Leer hoe je je dier in bepaalde (nood)situaties direct en zonder paniek kunt helpen. 

Stephanie leert je aan de hand van praktijkvoorbeelden de basis van de homeopathie voor acute  situaties, de homeopathische diagnose en het inzetten van de bij deze situaties passende middelen.  Na afloop van de workshop bestaat de mogelijkheid een homeopathische EHBO reisapotheek  (middelen & boek) aan te schaffen – de kosten hiervan zijn € 60,00. 

Let wel ! Dit is geen workshop voor het leren reanimeren, wond verzorgen, bloeding stoppen etc! 

Deelname: € 25,00 p.p. bij voorkeur contant en gepast (excl. EHBO set & boekje). Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact met Stephanie op via de  linkhttp://dierenconsult.nl/contact/ 

Data: 

5 maart as. in Den Haag (Dierenkliniek Makker, Den Haag) – VOL 

7 maart as. In Amsterdam (Centrum Alternatieve Diergeneeskunde) – VOL 

26 maart as. In Den Haag (Dierenkliniek Makker, Den Haag) – meld je nog aan! 28 maart as. in Amsterdam (Centrum Alternatieve Diergeneeskunde) – meld je nog aan! 

En tot slot … 

een thema wat ons allemaal aan het hart ligt en waar volgens ons niet vaak genoeg op gewezen kan  worden: niet alleen de lichamelijke gezondheid van het dier is belangrijk maar ook de emotionele  en mentale gesteldheid. 

Dieren reageren niet altijd op onze behandelingen zoals we hopen en in dit geval bieden wij de  zogenaamde COMBI CONSULTEN aan, met groot succes inmiddels. 

In dat geval kijken er 2 therapeuten van het centrum gezamenlijk naar je dier, 4 ogen zien toch altijd  meer dan 2. (ter info: de kosten hiervan zijn lager dan de standaardprijzen van 2 hele consulten). Alle combi’s zijn mogelijk binnen ons centrum. 

Hier het verhaal van een COMBI consult, en in dit geval zelfs met 3 therapeuten: Kater Elvis, 6 jaar, jeukklachten 

Elvis is een aantal keer met tijdelijk succes door mij 

(Stephanie) behandeld. 

Na steeds een terugval hebben Caspar en ik Elvis op de praktijk  

in Amsterdam behandeld. Deels ook weer mentaal. 

Na de acupunctuur gecombineerd met de homeopathische  

middelen leek Elvis wel een andere kat. 

Wat was er behandeld? Ik kijk naar de symptomen van het dier,  

zijn gedrag en wat straalt hij uit. Elvis had het snel warm, ging  

het liefst bij minusgraden naar buiten en bleef dan ook  

nachten weg; voor een kater was hij vrij klein en fragiel en hij  

was altijd enorm alert op geluiden. Dit zijn maar een paar  

symptomen waarop ik dan de homeopathische middelen gekozen heb, in dit geval voor Pulsatilla en  Silicea. 

Elvis leek eerst goed te reageren maar toch viel hij ook nu weer na een paar weken terug in zijn oude  klacht: 

Jeuk rondom koppie, buik en liezen. Voedsel was aangepast maar ook dat hielp niet. Het leek wel of  Elvis na de behandeling even vrij was van klachten en zijn “lading” kwijt was om deze dan weer terug  te krijgen. 

Tussendoor had de eigenaar de hoop opgegeven om dit nog met natuurlijke middelen te kunnen  verhelpen en was overgestapt naar Antibiotica en Prednison. Echter, hierdoor werden de klachten 

nog erger. De kat kreeg nog meer jeuk. Dus dat was het ook niet. 

Op een middag in de praktijk was ik met Caspar aan het brainstormen over Elvis en kwam Susan  Knauf, Dierencommunicator (www.animos.nl) binnen. Ze was in de buurt �� Wij waren erg verdiept in onze analyses en in de energie van het gesprek zei Susan plotseling: “De kater heeft mij net laten weten dat de oorzaak ligt bij het feit dat hij niet kan zijn wie hij wil  zijn.” Wij zijn dit soort uitspraken van Susan gewend ��en heel vaak zit ze precies goed. Dus wij  vroegen natuurlijk aan haar: maar waarom dan niet? … “Elvis zit op een plek, een  zogenaamde zwarte plek, en hij kan er niet weg want de familie waar hij woont laat dit niet toe.” Een zwarte plek is de plek binnen een gezin of een ander menselijke verbintenis waarover niet  gesproken wordt. Er wordt iets verzwegen, een “onderhuids” probleem dat niet aangesproken mag  worden en het dier gaat precies in dat energieveld zitten. Hij doet dit om te helpen, en is misschien  zelfs onbewust hiervoor door de familie gekozen. Vergelijk het met onze ouderengeneraties die niet  over de oorlog praten. 

En zo lang dit verzwegen thema geen open thema wordt binnen het gezin, zal Elvis zijn klachten  houden! 

Wow, dat was toch even hele andere koek. Als je als mens dus met emotionele problemen bezig bent  dan heeft dat niet alleen invloed op de mensen maar ook op de dieren in huis. Maar hoe breng je dit ter sprake bij de eigenaren? Zullen ze ons niet voor gek uitmaken? Het is een delicaat thema. Susan antwoordt op deze vragen met de uitspraak: “Het kan zijn dat,  omdat er nu door ons over gesproken is, dat de kater zich gehoord voelt en hierdoor verandert,  misschien zelfs iets binnen het energieveld van de familie.” 

Bijna een soort familie-dier-opstelling op afstand! 

Wij vinden dit soort ontwikkelingen zo ongelofelijk interessant vandaar dat wij dit nu vertellen. Het  is namelijk een absolute “na-denker” voor ons allemaal! 

Misschien gaat bovenstaand voorbeeld voor sommigen te ver, maar dit is wat wij op de behandeltafel  tegenkomen. Daarnaast zijn er nog honderden andere voorbeelden van interacties tussen mens- en  dier. Ook oude (emotionele) blessures, denk hierbij aan: 

te vroeg uit het nest, een verleden als zwerfhond, etc, maar ook letterlijk oude blessures zoals een  castratie litteken of een scheve wervel na een ongeluk. 

Er wordt wel eens gevraagd of er ook een boek bestaat over deze onderwerpen. Aangezien iedereen op de praktijk vaak jarenlange studies achter de rug heeft en dito ervaring is het lastig om  dat in een boek samen te vatten. We gaan in de toekomst wat vaker voorbeelden laten zien via de  nieuwsbrief om daarmee te illustreren hoe een genezingsproces kan lopen. 

Nu maar afwachten hoe Elvis reageert. Wij horen het binnen een paar weken. Met dank aan Susan Knauf van Animos voor haar spontane inbreng bij Elvis. 

Nou, dat was het weer! 

Wij wensen jullie allemaal een fijne lente! 

Het therapeuten-team van Centrum Alternatieve Diergeneeskunde 

(Caspar, Bianca, Stephanie, Annette en Hanneke) 

… en Sam.

AANPASSEN: FACEBOOK COMMENTS!!!