Op afspraak

Maandag t/m vrijdag

Schalk Burgerstraat 140

1091 LM Amsterdam

+31 (0)20 6656655

info@alternatievediergeneeskunde.nl

OPEN DAG ook over ALLERGIE

Wolf, het dwerggeitje dat ik laatst behandelde

Vrijdag 29 maart hebben we een open dag

We organiseren een open dag!, ook over allergie, op vrijdag 29 maart.

Het thema van de dag is allergie en daarbij ook nog eens voorstellen/ kennismaken met Bianka de osteopate en Hilde onze homeopate. We zijn van plan om wat vaker dingen te organiseren om op deze manier wat meer bekendheid te geven aan holistische diergeneeskunde. Dus een manier van werken waar niet alleen wordt gekeken naar de klacht, maar ook naar het dier en zijn/haar omgeving. Hieronder een voorbeeld hoe Hilde Hoenderbos dit benadert.

Ik zag in de vorige nieuwsbrief ons nieuwe nummer. Nou dat klopt niet! Het is: 020-665 66 55. Dankzij Richard van Spectrum-ICT hebben we eindelijk een beter telefoon systeem.

Het oude nummer werkt voorlopig ook nog.

divider

Het behandelen van allergie met behulp van homeopathie door Hilde Hoenderbos

Allergieën bij dieren

Een van de  meest voorkomende problemen die ik in mijn praktijk voor klassieke homeopathie  voor dieren naast gedragsproblemen tegenkom zijn allergieën. Het probleem is  dan dat de hond of kat zich helemaal gek krabt, bijt of dwangmatig likt.. In het  verleden zijn er dan al verschillende onderzoeken gedaan als allergietesten,  speciale voeding en medicijnen. Helaas vaak zonder resultaat. De eigenaar  kan het dan vaak niet meer aan zien en maakt dan uiteindelijk een afspraak met  mij. Gedurende een consult, wat gemiddeld 1 a 1 ½ uur duurt, probeer ik zoveel  mogelijk te weten te komen over het betreffende dier. Tijdens het consult vraag  ik dan ook het karakter uit van het dier, waar hij of zij bang voor is, de hele  ziektegeschiedenis uit, hoe hij of zij eet/drinkt, het ontlastingpatroon (regelmatig zijn er overeenkomsten tussen maag en/of darmproblemen en allergieën)  en andere symptomen. Uit de  informatie die de eigenaar mij verteld over de hond of kat probeer ik een zo  goed mogelijk passend homeopathisch middel te vinden dat aansluit bij de  klachten van het dier. Met  klassieke homeopathie behandel ik het dier dan ook op zijn totaliteit dat wil  zeggen dat  zeggen dat niet alleen de  lichamelijke klachten worden behandeld van het betreffende dier maar het gehele  dier wordt behandeld. In de homeopathie stimuleer je dan ook het zelfgenezend  vermogen van het dier.  Als dan het  goede homeopathische middel is ingezet zie je dan ook vaak dat de jeuk,  allergie of andere klachten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

divider
homeo-boek
divider

Een voorbeeld van een hondje uit de praktijk

Wendy, een hondje, kwam met haar eigenaar bij mij in november 2012 op consult. De klacht was dat Wendy enorme jeuk had. In het verleden is ze hier ook mee bij de  dierenarts geweest en deze had haar een prednisolonzalfje voorgeschreven. De klachten waren hierdoor niet veranderd. Hierop werd voorgesteld om naar een  dermatoloog te gaan in Utrecht waar de eigenaar niet veel voor voelde. Bij  inspectie was te zien dat de huid van het hondje zwart is op de buik, de  eigenaar vertelt dan ook dat de huid er na een tijdje ook wel afvalt  (schilfert) en dat er dan gezonde huid weer onder zit en dan begint het proces  weer opnieuw met jeuk en schilfers.

De eigenaar  denkt zelf dat er iets mis is met de stofwisseling van Wendy.
Ik vraag  nog even door over andere symptomen en krijg te horen dat ze heel bang is voor  vuurwerk, ze vliegt dan door het hele huis. Ze kan goed met kinderen  opschieten, de eigenaresse heeft een crèche aan huis. Wendy heeft alleen 1 rare  eigenschap want al het eten wat de kinderen laten vallen wordt opgegeten door  Wendy. Ook plastic balletjes en ballonnen zijn voor haar niet veilig en worden  opgegeten. Tot nu toe is dit er nog steeds uitgekomen maar de eigenaren zijn er  heel alert op geworden dat ze niets laten rondslingeren want dit zou kunnen  leiden tot een verstopping bij Wendy.

AANPASSEN: FACEBOOK COMMENTS!!!