Op afspraak

Maandag t/m vrijdag

Schalk Burgerstraat 140

1091 LM Amsterdam

+31 (0)20 6656655

info@alternatievediergeneeskunde.nl

Annette de Vogel

Annette de Vogel werkt als Natuurgeneeskundig therapeut en Acupuncturiste.

Zij werkt met therapieën als Acupunctuur, Chinese -en Westerse kruiden, Osteopathie, Cranio Sacraal, Orthomoleculair, Homeopathie, verschillende bloesemtherapieën en Natuurgeneeskunde. Daarnaast geeft zij voedingsadviezen.

Annette gaat bij haar behandeling uit van het individuele dier en zijn/haar persoonlijke zwaktes. In haar jarenlange praktijkervaring heeft ze ook de combinatie gemaakt van reguliere medicatie als niet-reguliere middelen.. Mede door haar training farmacologie kan zij de effecten en werkzaamheid van de diverse door artsen/specialisten voorgeschreven medicijnen en kruiden goed inschatten.

Zij is een aantal jaren verbonden geweest aan de dierenpraktijk Den Hoek in De Bilt, waar zij ook gedeeltelijk is opgeleid.

Achtergrond en opleidingen

TCM Acupunctuur en Voeding/ Orthomoleculair/ Westerse geneeskunde bij de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum (5 jarige opleiding)

Met de bijvakken:  Natuurgeneeskunde, Homeopathie, Fytotherapie, Iriscopie

De volgende korte studies werden gevolgd: Osteopathie voor honden en paarden, Chinese kruiden, Westerse kruiden, Medische Basis Kennis, Farmacologie en Lecher antenne.

Met de Lecher antenne meet Annette onder andere weefsels en organen door. In combinatie met de Traditionele Chinese Geneeskunde vormt dit een manier om tot een compleet behandelingsplan te komen.

Naast de korte studies heeft ze, door de jaren heen, vele bijscholingen op verschillende vakgebieden gevolgd. Inmiddels heeft Annette ruime ervaring met het behandelen van paarden, honden, katten en mensen in haar eigen praktijk.

Haar betrokkenheid en passie voor dieren zijn ook zichtbaar in haar privéleven. Sinds 2012 is Annette een van de drijvende krachten achter diverse sterilisatieprojecten in Roemenië. Daarnaast is ze betrokken bij adoptie en plaatsing van buitenlandse hondjes. Daarbij wordt ze ingeschakeld bij zowel fysieke klachten als gedragsproblemen. Zelf heeft Annette 6 buitenlandse honden als huisgenootjes rondlopen.

Waarom heeft zij deze overstap gemaakt naar deze praktijk?

Na ruim 20 jaar werkzaam in haar eigen praktijk, voelde Annette behoefte om meer samen te werken met vakgenoten. Het Centrum voor alternatieve diergeneeskunde Amsterdam is voor haar een zeer inspirerende plek gebleken.

“Naast dat samenwerking met vakgenoten veel inspiratie geeft, maak je gebruik van elkaars kennis en kunde, waardoor je nog breder en dieper de symptomen kan bestuderen en behandelen. Wat uiteindelijk alleen maar in het belang is van het dier en de mens” – Annette.

Afspraken maken

U kunt met Annette (06-22428083) direct contact opnemen of een afspraak maken via de website.

Werktijden Annette:

maandag (11.00-18.00 uur) en vrijdag (11.00-18.00 uur)

Het Centrum biedt u ook de mogelijkheid voor een gecombineerd consult met Annette en een andere therapeut en/of dierenarts.

AANPASSEN: FACEBOOK COMMENTS!!!