Op afspraak

Maandag t/m vrijdag

Schalk Burgerstraat 140

1091 LM Amsterdam

+31 (0)20 6656655

info@alternatievediergeneeskunde.nl

Bachremedies en andere bloesems

De bachbloesemremedies zijn in de jaren dertig door Dr. Edward Bach ontwikkeld. Ze werken op het emotionele vlak. Ze zijn gemaakt van bloesems waarvan de trilling in water is opgenomen.


De filosofie achter de remedies berust op het principe dat een disbalans op het emotionele vlak kan doorwerken naar het fysieke vlak waardoor een ziekte zich kan gaan ontwikkelen.

De 38 Bachremedies zijn onder te verdelen in 7 groepen.

  • Angst
  • Onzekerheid
  • Onvoldoende interesse in het hier en nu
  • Eenzaamheid
  • Overgevoeligheid
  • Moedeloosheid en wanhoop
  • Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Angst kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een dier verkrampte spieren krijgt en daardoor rugproblemen, plasproblemen of constipatie gaat ontwikkelen. Een ander voorbeeld is dat een hond die erg op zijn baas gericht is, zijn huid stuk gaat krabben op het moment dat het even wat minder met de baas gaat. Naast de fysieke problemen die een disbalans kan veroorzaken zijn de bachbloesems ook een dankbaar middel om veel gedragsproblemen aan te pakken zoals paniek, angst en agressie.

Ook na trauma, shock of operaties kunnen Bachbloesemremedies ingezet worden om het herstel te bevorderen.
Vaak is het verstandig om Bachbloesemtherapie te combineren met aanvullende maatregelen zoals gedragstherapie, massage/TTeam of een verandering in de leefomgeving van het dier. Soms is het bepalen van de juiste remedie voor een dier eenvoudig, zoals Olive bij uitputting door stress, door ziekte of na een operatie en Walnut na een verhuizing of andere verandering.

Vaak is er meer informatie en dus tijd nodig om erachter te komen welke remedie het beste voor uw huisdier is. In dit geval adviseren wij u een afspraak te maken.

Naast de bekende remedies van Bach zijn er nog veel meer remedies. We gebruiken onder andere de Nederlandse remedies van Bram Zaalberg en ook Bush Flower Essences van Ian White.

Elk van de remedies heeft zo haar eigen werking en het is fascinerend om te zien en voelen wat voor effect ze geven aan een dier.

AANPASSEN: FACEBOOK COMMENTS!!!